Home > Informatie > Ritsscreen

Ritsscreen

Ritzscreen

Een Ritsscreen of Zip-screen is een bijzonder type screen die aan de zijkant in het geleidingssysteem zit opgesloten met rits zit. Dit zorgt er voor dat een Ritscreen zeer stand windvast is.

Een extra voordeel van een ritsscreen is dat een ritsscreen ook in gesloten stand insectenwerend is. Dit komt omdat het doek rondom opgesloten zit in de geleider.

Werking ritz-screen

Een ritzscreen werkt als volgt: Het doek, verzwaard aan de onderzijde door middel van een aluminium lijst, glijdt door een ritzgeleidings systeem vanuit de aluminium kap tussen twee geleiders naar benenden. Door de geleiders wordt de ritz van het doek gevoerd en opgesloten.

De kap, geleiders en onderlijst zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en verkrijgbaar in geanodiseerd aluminium, Ivoor (RAL9001), Wit (RAL9010), Antraciet (RAL7016), Cream (RAL1015), Bosgroen (RAL6009), Staalblauw (RAL5011) en Verkeerswit (RAL9016). Alle kleuren afhankelijk van type screen en fabrikant.

Een screen in iedere andere RAL kleur is mogelijk hierop zit een meerprijs

Bediening

De bediening van uw ritzscreen kan alleen door middel van een motor. Een hand of bandbediening is niet mogelijk. Elektrisch door middel van wandschakelaar of afstandbediening is wel mogelijk.

Voor de elektrische bediening hebben wij een zeer groot diversiteit motoren in ons assortiment zitten zoals Somfy, Nice of ons Huismerk. Op al onze producten zit standaard 5 jaar garantie

Waarvoor wordt een ritzscreen ook veel gebruikt.

Heeft u een Veranda, Overkapping of een Balkon waar u graag uit de wind en regen wilt zitten dan is een ritzscreen daar zeker geschikt voor.

Door afsluiten van uw opening kunt u lekker zitten en neemt de windlast ca 85% af. Zo kunt u een aangename plek creeeren waar u heerlijk kunt vertoeven

Nieuw is de ritzscreen met zichtvenster waardoor u een vrij uitzicht krijgt maar toch uit de wind en regen kunt zitten.

De voordelen van een ritzscreen op een rij

Lichtafsluitend: De zijgeleiding heeft geen opening naar het doek, dus geen hinderlijk zonlicht kan binnendringen

Strak doek: Door de ritz

Windvast: De originele ritz in het systeem houdt het scherm zo strak dat wind er geen vat op krijgt. Voldoet aan Europese norm EN13561 (windweerstand klasse3).

Insectenwerend: Door de naadloze aansluiting van het doek in de geleiders en de borstel in de onderlijst, hebben insecten geen kans.

Isolerend: Door de luchtbrug die ontstaat tussen het glas en het screendoek is een screen ook isolerend zowel kou als warmte

Maatwerk

Wij bieden u maatwerk producten die u zelf kunt samenstellen via onze site. Zo heeft uw de keuze tussen de verschillende type's, soorten kasten, soorten doeken en soorten bediening. Alles op maat gemaakt op de mm nauwkeurig

Onderzoek

Uit TNO onderzoek is gebleken dat de toepassing van buitenzonwering veel energie kan besparen. Door de toepassing van zonwering kan in kantoren 29% procent op energie voor koelen bespaard worden. Voor woningen geldt dit voor 12%

Maar ook de hinderlijke zon kan uit een gebouw of woning worden weggehouden zodat het hier prettig vertoeven blijft.

Op zoek naar rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.screen-discount.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden